broskvovyamaroun.htm


Túto dobrotu sem udělala podle návoda na stránkách
www.mamincinyrecepty.cz

Děvčice,
vy, co máte svoje stránky plné takýchto skvělých receptů,
prosím vás pěkně, dávajte těm dobrotám nejaké iné ména.
Šak povězte, jak mám do tej naší řeči slováckéj
napasovat takýto název:




BROSKVOVÝ AMAROUN






Potřebujeme:

Na bílú hmotu:
1 kostku měkkého tvaroha /250g/, 1 veliký bílý jogurt /450g/, 1 smetanu na šlehaní /250 ml/,
1,5 kabelky želatinového ztužovača, 3 veliké užice mletého cukra,
1 vanilkový cukr.

Na průhlednú hmotu:
Šťávu z velikéj konzervy broskvového kompota,
kabelku cukrárenského želé na 0,5 l /extra silné/, 2 užice krystalového cukra.

Oceděné broskvy z kompota.






Kompot ocedím. Šťávu nechám na rosol.
Ten si uvařím podle návodu na kabelce a nechám trochu schládnút.
Eště trochu teplé želé naleju na dno formy
a až trochu stuhne, tož naň naskládám nakrájané broskvy.
Zaleju zbytkem rosola a nechám ztuhnút.
Včil si udělám bílú hmotu.
Tvaroh, cukr a jogurt pořádně vymíšám do hladka.
Smetanu ušlahám zvlášť. Ztužovač našlahám podle návoda na kabelce.
Do něho postupně zamíšám nachytanú hmotu z tvaroha a jogurta,
dalej ušlahanú šlehačku a nakonec eště nakrájané broskvy,
co mně ostaly. Natřu na želé ve formě a dám do ledničky ztuhnút.










zpátky na úvod zpátky na Sladké