buchtahrkhrk.htm

BUCHTA HRK HRK




Nevadija mně veliké hrnce,
ani hodiny strávené v kuchyni.
Ale stejně - najlepší je párkrát zahŕkat,
a hotovo - navařené, co to vykládám, napečené.


A z kama recept mám? Tož tady sem ho našla www.ceske-tradice.cz


Potřebujeme:

Na těsto:
2 hrnky polohrubej múky, 1 hrnek mletého cukru, půl hrnka oleja,
1 hrnek mléka, 3 vajca, 1 kabelku práška do pečiva.

Na krém:
2 plechovky mandarinkového kompota, 1 kabelku ztužovača šlehačky,
250 ml šlehačky na šlehaní, 1 kabelku vanilkového pudinka bez vaření.



Všecky suroviny na těsto smíšám a naleju na vymastěný a vysypaný plech a upeču.
Jak upečený plát chládne, tož si nachystám krém.
První si najdu nejakú sklénku lebo misu, co sa dá dobře zavřít.
Do ní dám všecky suroviny - kompoty aj ze šťávú.
Nic nemíšám, enom misu zavřu.
V receptoch je napsané - a včil zahŕkat.
Tož u nás nehŕkám já, zavolám si na túto prácu nekerého z chlapú. Šak ich mám doma dost.
Připadajú si důležití a eště ich možu pochválit, jak sú šikovní, že krém nevyléli.
A včil rada - zahŕkat, pochválit a poslat pryč. /Lebo krém zija a na buchtu neostane./
Hotovým krémem potřu vychládlý plát a možu aj polét čokoládú.


A eště jedna obměna:
Zavolá mně náštěva, že už vjížďá do města a za pět minut je u nás.
Už sa neptám, co včil.
Idu do špajsky, rozbalím kupovaný dortový korpus.
Udělám krém /s chlapama sa včil nezdržuju,
než bych nekerého zehnala, tož by náštěva byla u nás/,
potřu korpus a posypu grankem.
A náštěva sa može divit, jak sem tak rychlo napékla.




zpátky na úvod zpátky na Sladké