CHLEBA BEZ HNĚTENÍ




Tento recept mně poslalo najmenéj pět ludí
a hned u toho prvního sem sa zarazila:
Chleba skoro z ničeho a skoro bez práce???
Tož, toto sa nedá nevyzkúšat!
Eště včíl sa divím, jaký dobrý
a na pohled milučký chlebík sa v trúbě zrodil.



Potřebujeme:

3 hrnky hladkéj múky, 30 g čerstvých kvasnic,
1,5 užičky soli, 1 užičku kmína, 1,5 hrnka vody



Postupuju podle receptu, co koluje po internetu:
Večer si nasypu do mise múku, sůl, kmín, rozdrobím kvasnice a zamíšám.
Přileju vodu a zamíšám těsto.
Zakryju utěrkú a nechám přes noc stát.
Ráno těsto vyklopím na pomúčený vál a roztahnu na plát.
Ten nechám 15 minut odpočívat.
Potom těsto zbalím - v internetovém receptě je napsané:
- Těsto přeložíme na třetiny „zvrchu a zespodu“ a
na třetiny „zleva a zprava“.-
Nechám 30 minut stát a potom eště jednúc 30 minut,
ale v téj druhéj půlhodině už zapnu trúbu na 230°C
a dám do ní nahřít zapékací misu.
Jak dojde čas, misu vytahnu z trúby, překlopím do ní těsto,
zakryju pokličkú a dám do trúby.
Peču 30 minut zakryté a potom eště 15 minut odekryté.





zpátky na úvod zpátky na Pečivo