DALMÁTSKÉ ČUFTY



Zdroj:www.ajina-kucharka.wz.cz


Tento recept mňa zaujal hned,
jak sem ho uviděla.
Ani né tak kvůli masu,
ale kvůlivá téj neodolatelnéj zelenině okolo..



Potřebujeme:

Maso:
1/2 kg pomletého masa, 1/2 hrnka mléka, sůl, pepř, mletů červenú papriku, kmín,
1 vajíčko, 3 strúčky česneka, 2 užičky plnotučnéj hořčice a trochu strúhanky.
a nakrájané bylinky - petrželku, cerélovú vnať a majoránku.
Olej a hladkú múku.

Zelenina:
Zeleninu, jaká je zrovna po ruce:
cibulu, cukínu, kerlubnu, mrkvu, papriku, rajčata, česnek
a třeba aj květák lebo žampióny.








Postup:

Cibulu nakráju na prúžky a osmažím.
K ní potom přidám všecku zeleninu nakrájanú na malé kúsky.
Zamíšám, osolím a přidám nakrájané bylinky.
Promíšám a nasypu na plech.

Pomleté maso okořením a osolím.
Zmíšám s mlékem, vajíčkem a hořčicú.
Přidám bylinky a nakonec zahustím strúhankú.
Uhnětu malé šišečky.
Každú obalím v hladkéj múce a osmažím na oleji.
Rozložím na nachystanú zeleninu na plechu,
Malučko podleju vodú a dám do trúby péct.
Sem tam šišečky obrátím a poleju šťávú.





zpátky na úvod zpátky na Vepřové maso