DANČÍ NA BYLINKÁCH





Nikdy bych si nepomyslela,
že jednúc budu aj zvěřinu vařit.
A vidite, je to tak.
Začalo to muflónem
a včiléj došlo na dančí.
Tož, všecko mosí člověk v životě zkusit.



Potřebujeme:

Asi 3/4 kg dančí kyty, 2 cibule, olej,
1 rajčatový protlak, 2 dl červeného vína,
2 užice krystalového cukra, 2 užičky koření Divočina,
cerelová vnať, hrst čerstvéj majoránky.
2 užice hladkéj múky.






Postup:

Večer před vařením položím umyté maso do prutvana
a obložím cerélovým listím. Podleju vodú,
a nechám zakryté v ledničce do druhého dňa.
Na druhý deň nakráju nadrobno cibulu a na oleji usmažím.
Maso nakrájám na kostečky, přidám k cibuli a osmažím.
Podleju vodú, v keréj bylo maso přes noc naložené.
Ve druhém kastrólku nechám rozpustit cukr na karamel,
přidám protlak a víno.
Krátko povařím a přileju k masu.
Přidám koření a dusím, než je maso měkké.
Jak je maso skoro měkké, tož přisypu nakrájané bylinky
- hrsť cerélovéj vnati a hrsť majoránky.
Nakonec zahustím zásmažkú.




zpátky na úvod zpátky na Divočinu