DORT BŘEZNOVÝ




Tento dort sem pékla začátkem března,
ten deň, dy padal sněh, mrzlo a vrátila sa zima.
Možeme sa divit, že aj ty ružičky sú také skrčené
a vypadajú, jak dyby sa chtěly do toho dorta skovat?
Tož to je tú zimú!



Potřebujeme:

Na světlé těsto: : 7 vajec, 20 dkg krupicového cukra, 20 dkg polohrubéj múky
Na tmavé těsto: : 4 vajca, 12 dkg krupicového cukra, 10 dkg polohrubéj múky 2 užice kakaa

Na krém: 1/2 l mléka, 2 pudinkové prášky, 3 užice krystalu, 30 dkg másla, 3 užice nutele

Modelovací hmota: 1 tuba pikniku /120 g/, 12 dkg sušeného mléka, 1 užicu solamylu,
a podle potřeby pár kapek vody

Dalej: čokoláda na vaření, kúsek lukany, plátky mandlí, cukrové kuličky




Postup:

První si upeču světlé těsto.
Vajíčka s cukrem vyšlahám do hustéj pěny a přimíšám múku.
Naleju do formy, kerú sem si předtým vymazala olejem a vysypala múkú.
Upeču a nechám vychládnút.
Rozkrójím na dvě části.

Druhé těsto upeču stejně jak světlé,
akorát do těsta přidám kakao a vychládlý korpus nechám vcelku.

Z mléka, cukru a dvúch vanilkových pudinků uvařím pudink.
Nechám zchládnút a vymíšám s máslem na hladký krém.

Na zdobení si dám na bok trošku světlého krému
a do ostatního, kerým budu dort plnit, zašlehám 3 užice nulele.
Tú si napřed trošku nahřeju.

Zmíšám sušené mlého se piknikem, přidám trošku solamylu, pár kapek vody
a vytvořím tužší hmotu.
Obarvím podle potřeby a dotvořím ozdoby.

Dort naplním krémem, vrch poleju čokoládů,
boky posypu plátkama mandlí a ozdobím krémem a ružičkama.



zpátky na úvod zpátky na dorty