dusenyspenat.htm

DUSENÝ ŠPENÁT




Špenát dělám ze dvúch a nekdy aj ze třech dávek.
Věřte mně, nevymýšlám si.
A včil nemožu napsat - dyž mně ostane,
mosím napsat - dyž sa mně podaří neco z něho zachránit,
tož ho dám zmrazit.
A mám na omáčku lebo na polévku.


Potřebujeme:

1 sáček mrazeného špenátu, ze štyry strúčky česneku, malú cibulku,
1 vajco, 1,5 dl mléka, 1 užicu hladkej múky, sůl, olej



Cibulu nakráju najemno a na oleji ju kraťučko osmažím, nasypu múku, zasej trošku osmažím a zaleju mlékem. Do toho nasypu špenát. Používám krájaný a zmrzlý ve špalíčkoch. Je lepší jak protlak. Špenát nechám pomály rozmrznút. Sem tam zamíšám, aby sa nepřipálil. Přidám nastrúhaný česnek a osolím. Těsně před dovařením vleju do špenátu jedno vajíčko a nechám přejít varem.


Špenát íme buď s vařenýma zemákama a vajcama lebo aj ze zemákovýma šiškama a duseným lebo vařeným masem.

zpátky na úvod zpátky na Zeleninu