 
FAZULKOVÁ OMÁČKA

 
 
Kdyby mně kdysi dávno, 
dyž sem sa ve školní jídelně škňúřila nad brčálovýma kúskama fazulek,
nejaký člověk pověděl, 
že to bude jednúc, v dalekéj budúcnosti,
jedno z mojích najoblúbenějších jídel,
asi bych sa mu vysmíla,
že neco takového sa nikdy nemože stat.
A stalo sa!
 
Potřebujeme:
1 plechovku zelených fazulek Bonduelle, olej,
hladkú múku, sůl, smetanu, ocet,
 
bobkový list, nové koření.
 
Postup:
Z oleja a múky usmažím světlú zásmažku, rozředím troškú vody,
přidám koření a povařím.
 
Vleju fazulky aj s nálevem, smetanu  a eště chvílu povařím.
Dosolím a dochutím trošičkú octa.
 
 
