hovezinadivoko.htm

HOVĚZÍ NA DIVOKO




Jak sa poví "hovězí na divoko",
tož hned vidím ty řady vyrovnaných konzerv v obchodoch.
Doví, lesti to ide aj doma udělat, říkala sem si kolikrát.
Tož, včilej už vím, že ide.



Potřebujeme:

6 plátků hovězího masa, olej, 1 užicu hladkej múky,
2 mrkvy, kúsek ceréla, 1 cibulu, 1 rajský protlak,
1 užičku cukru, koření Divočina, sůl, 2 dl smetany.



Na oleji osmažím cibulku a na ní plátky osoleného masa.
Podleju vodú, přidám protlak, 2 užičky koření,
trošku cukru a na kostečky nakrájanú zeleninu.
Osolím a dusím.
Jak je maso měkké, tož ho vyberu a nechám v teple.
Šťávu se zeleninú rozmixuju a zahustím smetanú,
v kerej sem rozmíšala hladkú múku.
Podávám ze šiškú.





zpátky na úvod zpátky na hovezimaso