HOVĚZÍ PO ZNOJEMSKY






Dysi dosi chytrý pravil,
že nežijeme, abysme jedli, ale íme, abysme žili.
Nekdy sa mně zdá, mezi všeckýma těma hrncama,
že žiju, abych vařila.



Potřebujeme:

3/4 kg hovězího zadního masa, 20 dkg slaniny,
1 věčí cibulu, 4 kyselé ohárky, sůl,
pepř, mletú červenú papriku, olej,
1 - 2 užice hladkéj múky.



Postup:

Na oleji osmažím cibulu a na ní kostečky slaniny.
Maso nakráju na plátky a ty přidám k cibuli a slanině.
Každý opeču z obúch stran.
Posypu paprikú a podleju vodú a zamíšám.
Dusím, než je maso měkké.
Těsně před koncem přidám do šťávy na kostečky nakrájané ohárky.
Zahustím troškú múky rozmíšanéj ve vodě.
Eště krátko povařím.



zpátky na úvod zpátky na Hovězí maso