klobaskovaomacka.htm

KLOBÁSKOVÁ OMÁČKA





Aj dyž je táto omáčka dobrá, moc často ju nedělám,
protože moje děcka zrovna toto jídlo moc rádi nemajú.
Ale dyž už táto omáčka existuje a umím ju,
tož ju přeca nezapřu.



Potřebujeme:

Olej, 20 dkg kabanosa, 2 vajíčka, 2-3 založené ohárky,
4-5 zemákú, 2 užice hladkéj múky, sůl,
pár kuliček nového koření, 2 bobkové listy
1/4 l smetany.


Postup:

Na oleji osmažím na malé kostečky nakrájaný kabanos.
Zasypu múkú, společně osmažím a zaleju vodú.
Přidám sůl, koření, nakrájané oharky a na malé kostečky nakrájané zemáky.
Nechám vařit.
Jak sú zemáky skoro měkké, tož naleju smetanu a eště chvílu povařím.
Úplně nakonec dám do omáčky natvrdo uvařené vajíčka,
keré nakrájám na kostky.




zpátky na úvod zpátky na Omáčky