KRÁLÍK SE SVÍČKOVÚ OMÁČKÚ




Totkaj náš mladý posékl súsedom zahradu
a dom si za to donésl králíka.
Eště pořád to takto na Slovácku funguje.



Potřebujeme:

Králíka /2 nohy/, 1/2 kg kořenovéj zeleniny, 1 cibulu,
kúsek špeku, 1 smetanu, citrónovú šťávu, olej,
hladkú múku, sůl, 2 bobkové listy, pár zrnéček pepřa,
pár kuliček voňavého koření a špetku tymiánu.







Začínám trošku ináč než je zvykem,
lebo nemám ráda vybírání koření ze šťávy.
Všecko koření zaleju v hrnečku na bylinky horkú vodú
a nechám vyluhovat.
Porce králíka umyju a zeleninu nakrájám na kostečky.
Cibulu a špek nakrájám nadrobno a osmažím na trošce oleja.
Na osmaženú cibulku nasypu nakrájanú zeleninu a osmažím,
dokáď mrkva nepustí krásnú žlutú barvu.
Na to dám maso, podleju vodú a přeceděným výluhem z koření.
Osolím a vařím, než je maso měkké.
To potom vyberu a oberu z kostí.
Zeleninu rozmixuju, přidám trošku zásmažky a smetanu.
Eště chvílu povařím a dochutím citrónovú šťávú.


zpátky na úvod zpátky ns drůbež