krkovicevgulasovestave.htm

KRKOVICA V GULÁŠOVÉJ ŠŤÁVĚ





Na televizu sa moc nedívám, jak říkám, mám ju enom na to, abych na ní utírala prach.
Ale na šikovné kuchaře sa podívám ráda,
a dyž mňa naučija nejaké dobré jídlo, tož ich mám eště radči.
A KLUCI V AKCI sú ti šohajci, co z jejich pořadu mám aj tento recept.


Potřebujeme:

8 plátků vepřovej krkovice, hořčicu, olej, 4-5 cibulí, česnek,
kmín, majoránku, mletú červenú papriku,
sůl, hotovú zásmažku.


Plátky krkovice osolím, opepřím a potřu hořčicú,
pokapu olejem a nechám v lednici odležat.
Najlepší přes noc.



Na druhý deň plátky prudko opeču z obúch stran,
vyberu a nechám na taléřku,
pozděj ich budu dávát do šťávy.




Gulášová šťáva

Cibulu a česnek nakrájám nadrobno a osmažím spolu s kmínem, přisypu červenú papriku.
Zaleju vodú /3-4 dl/, osolím a povařím.
Do šťávy dám opečené plátky masa, přidám majoránku a vařím do změknutí.
Zahustím granulovanú jíškú.
Jest sa dá ze šiškú, z kolénkama, ale nám najvíc chutná ze zemákovú kašú.

zpátky na úvod zpátky na gulase