OCHLUPKANCE




Kdysi toto jídlo vařili ludé z chudoby,
my dnes proto,
že sme už přejezení všeckých tých řízkú plněných,
naruby, s ovocem, grilovaných...



Potřebujeme:

Polohrubú múku, mléko, vajíčko, sůl, trošku prášku do pečiva,
povidla, máslo, cukr. popř. trošku rumu.





Z múky, mléka, vajíčka, malučko soli a prášku do pečiva.
zadělám těsto, z kerého nakráju malučké kúsky a uvařím.
Stačí chvíla, jak vyplavú, což sú hotové
a cedítkem ich vyberu.
Mezitým rozpustím povidla s vodú a kúskem másla.
Dyž víte, že to nebudú jest děcka a šoféři,
tož sa može aj trochu rumu přidat.
Podle chuti dosladím cukrem.
Uvařené kúsky smíšám s ochucenýma povidlama.





zpátky na úvod zpátky na Sladké