PATENTY






Tak sem si spomněla, že bych mohla "oprášit"
zaséj nejaký skoro zapomenutý recept.



Potřebujeme:

75 dkg uvařených zemáků, asi 30 dkg polohrubéj múky, 2 vajíčka, sůl
Dalej asi 10 dkg vepřového sádla, malý kalíšek povidel,
10 dkg maku, 2 užice mletého cukra



Postup:


Zemáky deň dopředu uvařím v šupkách, nechám vychládnút a olúpu.
Druhý deň ich nastrúhám najemno, přidám k nim múku, vajíčka, trošičku osolím a vymíšám těsto.
To si rozdělím na stejné menší kúsky, každý vyválu na tenkú placku a tú potom upeču.
Posprávnu by sa placky měly smažit na rozpálej plotně šporáku.
Enomže ten nemám, a tož smažím na sucho na teflonovéj pánvici.
Upečenú placku hned potřu rozpustěným sádlem, natřu povidlama a posypu osleděným pomletým makem.
Nakonec zrúluju do rúlečky.



zpátky na úvod zpátky na Sladké