pecenehovezinazampionech.htm

PEČENÉ NA ŽAMPIÓNOCH




K dobréj rýži mosí byt aj dobré masičko.


Potřebujeme:

8 plátků hovězího masa, olej, hrnek hladkéj múky,
1 - 2 cibule, asi 30 dkg žampiónů, 1 kostku masoxu,
sůl, pepř


Cibulu nakrájám na drobno a na trošce oleja osmažím.
Žampióny nakrájám na drobné kostečky.
Usmaženú cibulu aj žampióny pokladu na dno pekáča.
Plátky masa naklepu, osolím, opepřím a obalím v hladkéj múce.
Na oleji po obúch stranách osmažím.
Plátky dám na připravenú směs na pekáči.
Podleju necelým litrem vody, v kerém sem rozpustila masox.
Dám do trúby péct.
Během pečení plátky jednúc obrátím
a podle potřeby přidám vodu.








zpátky na úvod zpátky na hovezimaso