PLNĚNÁ PAPRIKA





Odkáď sa u nás vzala plněná paprika přesně nevím.
Enom hádám podle barev.
Paprika - zelená, omáčka - červená a šiška - bílá.
Nejsú to náhodú maďarské barvy?
Lebo že bych sa plétla?



Potřebujeme:

1/2 kg paprik, 1/2 pomletého masa, 1-2 dl mléka,
2 rohlíky, 2 vajíčka, 2 strúčky česneku, 1 malú cibulku,
sůl, pepř, kmín, majoránku, zelenú petrželku, strúhanku,1/2
2 rajčatové protlaky, 2 plechovky rajčat,
4 užice krystalu, voňavé koření, bobkový list,
olej, hladkú múku.



Postup:

Pomleté maso dám do mise, přidám k němu rohlíky namočené v mléku,
vajíčka, nastrúhanú cibulu, česnek, sůl, koření a nadrobno nakrájanú petželku.
Popřípadě zahustím troškú strúhanky.
Papriky očistím a naplním masem.

V kastrólu zahřeju krystalový cukr a nechám ho rozpustit na světlý karamel.
Přidám dva rajčatové protlaky, spójím s karamelem
a zaleju vývarem. Dám asi dva hrnky.
Přileju rajčata, osolím a povařím, než sa začnú rajčata rozpadat.
Šťávu propasíruju přes cedítko, přidám naplněné papriky,
voňavé koření a bobkový list a vařím.
Těsně před dovařením zahustím zásmažkú
a eště krátko povařím.




zpátky na úvod zpátky na Mleté maso