VEPŘOVÉ PO ZAHRADNICKU






Původně to mělo byt vepřové na smetaně,
enomže sem to chtěla eště nečím vylepšit
a tak sem sa podívala do špajsky,
co by sa mohlo do omáčky hodit.
A tá zelenina sa opravdu hodila.




Potřebujeme:

3/4 kg vepřového masa, 1 cibulu, súl, pepř,
1 plechovku hráška s mrkvú /Bonduelle/, smetanu,
2 užice hladkéj múky.




Postup:

Cibulu osmažím na trošce oleja a na ní maso, nakrájané na kostky.
Podleju vodú, osolím, opepřím a dusím do měkka.
Během dusení nasypu do šťávy oceděný hrášek s mrkvú.
Až je maso skoro měkké, šťávu zahustím múkú rozmíšanú ve smetaně.
Eště chvílu povařím.



zpátky na úvod zpátky na Vepřové maso