RIZOTO
"CO JE ZROVNA DOMA"





Dyž dojdú nápady a ani sa nechce hlavě zrovna nic vymýšlat,
tož dojde na staré, osvěčené a prověřené recepty.
Třeba zrovna taký, jak tento.



Potřebujeme:

Rýžu, uvařené lebo upečené maso z kuřata lebo slépky
/třeba z nedělní polévky/,
uvařenú mrkvu /třeba také z nedělní polévky/,
plechovku hrášku, sůl, 1 cibulu, olej,
1-2 užičky solamylu.



Postup:

Rýžu uvařím v osolenéj vodě a ocedím.
V kastrolku osmažím nakrájanú cibulu,
přidám obrané maso, hrášek a podleju asi 1 dl vody.
Prohřeju a přidám kostečky mrkvy.
Podle potřeby osolím
V trošce vody rozmíšám solamyl a tým šťávu zahustím.
Zmíšám s rýžú.




zpátky na úvod zpátky na Rýžu