RÖSTI




Dyž rodině udělám toto jídlo,
keré sem kdysi odkúkala v PRIMA VAŘEČCE,
tož mňa chválija a slavná su,
jak kdybych vyhrála zlatú medajlu na olympiádě.
Mezi nama - ide o pět minut slávy a dvě hodiny vaření,
ale stójí to zato.



Potřebujeme:

Zemáky uvařené v šupce, ze dvě ze tři vajca, olej, sůl, plechovku žampiónů,
1 velikú cibulu a tak 20 dkg anglickéj slaniny.







Na toto jídlo používám menší zemáky uvařené v šupkách a olúpané.
Lepší je, dyž sú uvařené deň dopředu.
Na jednu placku si na hrubém struhadle nastrúhám tři zemáky.
Kopeček nastrúhaných zemákú dám do horkého oleja na pánvici
a lopatkú upravím na placku.
Túto potřu rošlahaným vajíčkem a posolím.
Dyž je jedna strana osmažená,
tož opatrně obrátím a opeču z druhéj strany.
Chce to trošku šikovnosti, ale aj roztrhnutá placka sa dá dopéct.
Hotovú placku přesunu na taléřek a pokladu žampiónovú směsú.
Tú nachystám tak, že osmažím nakrájanú cibulu,
na ní slaninu a nakonec pokrájané žampiony.
Osolím a udržuju teplé.





zpátky na úvod zpátky na Zeleninu