segedinskygulas.htm

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ





Maďarské jídlo, v Česku zdomácněné,
na Moravě uvařené a zedli ho Slováci,
co byli zrovna u nás na besedě.
Šak sme šeci z jednéj Evropy, no né?



Potřebujeme:

Asi 1 kg vepřového masa / já dávám 1/2 kg plecka a 1/2 kg bůčku/,
olej, 2 cibule, 1/2 kg kysaného zelá, ze tři strúčky česneku,
sůl, pepř, mletú červenú papriku, kmín,
1/4 l smetany, 2 užice hladkéj múky.






Postup:

Na oleji osmažím nakrájanú cibulu.
Mezitým si nakrájám maso na kostky.
Ty přidám k cibuli a nechám zatahnút.
Přidám kmín, posypu mletú paprikú a podleju vodú.
Osolím, přidám pepř a dusím.
Zvlášť si uvařím propláchnuté kyselé zelé.
Jak je maso už skoro měkké, tož k němu přidám zelé a eště společně dodusím.
Zahustím smetanú, do keréj sem zamíšala hladkú múku.



zpátky na úvod zpátky na Guláše