SKANDINÁVSKÝ SALÁT




Tento recept sem vyposlechla kdysi kdesi v jakéjsi frontě.
Nechťa, jak také ináč...


Potřebujeme:

1 balíček filého /300g/, 10 dkg mrkvy, 10 dkg ceréla, 10 dkg másla,
citrón, malú sklénečku majonézy, sůl.
Tá žena v tej frontě, jak tento recept předávala dál, tož důrazně nakazovala,
že to mosija byt enom kostky file, né plátky.



Nachytám si dvě panvice.
Na každú dám po 5 dekoch másla.
Na jednéj panvici podusím nahrubo nastrúhanú mrkvu a cerel.
Nepodlévám, šak pustí šťávu.
Jak zelenina změkne, tož ju odstavím a nechám vychládnút.
Včil si nachystám filé.
Kostky nechám rozmrznút a nakrájám ich na menší kúsky.
Podusím na másle ve druhéj panvici.
Osolím a nechám také vychládnút.
Potom zeleninu aj rybu dám do jednéj mise, přidám majonézu a dochutím šťávú z citróna.
Popřípadě dosolím.




zpátky na úvod zpátky na Studenů kuchyň