SLÉPKA PO ARMÉNSKU




Zaséj sem tak jednúc blúdila do internetě
a hledala, co nového bych mohla uvařit.
A na stránkách www.ajina-kucharka.wz.cz sem to našla.
Slépka po arménsku!!! Tož to je ono, to mosím vyzkúšat.
Ale nech sa na mňa slépka nehněvá,
to moje nadšení nebylo kvůli ní, ale kvůli Arménii.
A može za to William Saroyan.


Potřebujeme:

1 menší lebo půlku větší slépky, kúsek másla, 3 užice hladkéj můky,
1 malý rajský protlak, 1 cibulku, 1 menší pórek, mletú papriku,
sůl a zelenú petrželku.



Slépku uvařím v trošce osolenéj vody.
Jak je slépka měkká, tož ju oberu a nakrájám na menší kúsky.
Na másle osmažím nakrájanú cibulku, posypu červenú paprikú,
přidám protlak a chvílu všecko spolu osmažím.
Potom nasypu múku, eště osmažím a zaleju oceděným vývarem.
Nasypu nakrájaný pórek a petrželku a povařím.
Popřípadě dosolím.


zpátky na úvod zpátky ns drůbež