spanelskeptacky.htm

ŠPANĚLSKÉ PTÁČKY




Dyž dělám ptáčky, tož závitky zvazuju miťú, aby sa nerozížďaly.
Motám a říkám si, že si mosím kúpit ty sponky, co sa na to prodávajú.
Zamotám, uvařím, zíme a já na sponky zapomenu.
Jak příště zasej dělám závitky. zasej motám
a říkám si, že si mosím kúpit ty sponky, co sa na to prodávajú.
Zamotám, uvařím, zíme a já na sponky zapomenu... a furt dokolečka. Už kolik roků.


Potřebujeme:

4 plátky hovězího zadního masa, olej, sůl, pepř, 10 dkg anglickej slaniny,
1 naložený ohárek, 1 klobásku - komu nevadí, može dat pálivú, 1 uvařené vajco,
1 mrkvu, plnotučnú hořčicu, hladkú múku.




Plátky masa naklepu, osolím, opepřím a potřu hořčicú.
Na každý plátek položím kúsek mrkvy, oharka, slaniny, klobásky a štvrtku vajíčka.
Naplněný plátek zabalím a včil dojde na omotaní miťú.
Závitek ze šeckých stran osmažím na rozpáleném oleji,
podleju vodú, osolím a dusím do měkka. Potom maso vyberu, z každého ptáčka odmotám miť a nechám v teple.
Šťávu zahustím hladkú múkú lebo hotovú jíškú.

zpátky na úvod zpátky na hovezimaso