ŠPENÁTOVÉ JEDNOHUBKY




Že v naší rodině špenát možeme,
o tom sem už tady kdesi psala.
A dyž ten, co ho lúbí najvíc, slaví svoje kulatiny,
tož aj dobroty na stole mosija byt ze špenátem.



Potřebujeme:

Udusený špenát z jednoho balení, 1 kalíšek pomazánkového másla, asi 10 dkg másla,
česnek, klobásky, rohlíky lebo bagety, plísňový sýr niva



Postup:

Špenát udusím, jak su zvyklá, enom ho udělám trošku hustější a rozmixuju do hladka.
Dám ho vychládnút a mezitým rozmíšám změknuté máslo s pomazánkovým.
Potom přimíšám schládnutý špenát a eště dochutím česnekem.
Rohlíky lebo bagetu nakrájám na kolečka,
na každé položím kolečko klobásky a stříknu trochu špenátového krému.
Ozdobím kúskem plísňového sýra.




zpátky na úvod zpátky na Studenú kuchyň