ZELENINOVÁ
S VAJÍČKOVÚ ZÁSMAŠKÚ





Dyž sem kdysi recept na túto polévku našla v jakémsi časopisi,
bylo tam napsané:
"Zeleninová polévka s vaječnou jíškou."
Lúbila sa mně, vyzkúšala sem a chtěla ju poradit kamarádce.
Tá pravila:
"To znám. To je polévka s drgancama. Tú dělávám."
Tož vidite - trocha múky a vajco,
a kolik to može mět názvů.



Potřebujeme:

1 kabelku mrazenéj zeleniny, 1 malú cibulu, 1 malú mrkvu, sůl,
trošku másla, hladkú múku, 1 vajíčko.



Postup:

Na trošce oleja osmažím nakrájanú cibulku a nastrúhanú mrkvu.
Jak pustí šťávu, zaleju vodú /1-2 litry/.
Osolím a dovedu k varu. Nasypu mrazenú zeleninu a vařím.
Ke konci vaření přidám vajíčkovú zásmažku.
Tú udělám tak, že na masném osmažím trochu hladkéj múku
a do téjto zásmažky zamíšám vajíčko.
Nechám ztuhnút a po malých kúskoch zavařuju do polévky.
Povařím už enom chvilečku.



zpátky na úvod zpátky na polévky