topenkaspastiku.htm

TOPÉNKA ARNOŠTA Z PARDUBIC




Dyž sa tento recept objevil na pár internetových stránkách,
říkala sem si, šak já ten recept znám.
Už sem ho kdysi kdesi viděla.
Kdysi dávno...
A potom mně to došlo.
Nekdy v osumdesátých rokoch v knize HRNEČKU VAŘ.
Našla sem ho.
Je tam - na straně 111.


Potřebujeme:

4 krajíce staršího chleba, játrovú paštiku /200g/, 4 vajca,
olej, sůl.



Z krajíca odřežu kůrku tak, aby ostala vcelku.
Položím ju na rozpálený olej na pánvici. Do ní rozklepnu vajco.
Mosím opatrně, aby ostalo ve vnitřku kůrky.
Na opečené vajco v kůrce přiklopím střídku, kerú sem potřela játrovú paštikú.
Topénku obrátím a osmažím aj z druhéj strany.

zpátky na úvod zpátky na Pečivo