VAJÍČKOVÁ TLAČENKA




Aj dyž je dnes už Třech králů,
mosím sa eště vrátit k jednéj ze silvestrovských dobrot.
To abyste si nemysleli,
že sem koncem roku vymýšlala enom blbosti
a že nám, nedajbože, poslední deň v roku škručalo v břuchoch.



Potřebujeme:

6 vajec, 20 dkg salámu gothaj, 1 sklénku moravanky,
malú plechovku hrášku, 1 sklénku tatarskej omáčky /200 ml/,
sůl, pepř, želatinu na vajíčkovú tlačenku



Postup:

Vajíčka uvařím na tvrdo a jak schládnú,
tož ich olúpu a nakrájám na malé kostky.
Moravanku zleju, ale nálev nechám bokem.
Všecku zaleninu, kromě feferonky, nakrájám nadrobno a salám nastrúhám.
Dám do mise, přidám oceděný hrášek a zmíšám s tatarskú omáčkú.
Popřípadě přisolím a opepřím.
Želatinu nachystám přesně podle návodu,
akorát místo části vody dám nálev z moravanky.
Jak želatina trochu schládne, zamíšám ju do vajíčkovéj směsi
a naleju do nachystanéj formy.
Nechám přes noc ztuhnút v ledničce.





zpátky na úvod zpátky na Studenú kuchyň