VEPŘOVÉ V KELI



Zdroj: www.bucifousek.webgarden.cz


Dyž sa na Slovácku poví,
že je neco v kelu, tož to je dycky zle.
Pro toto vepřové to ale vůbec neplatí.
Aj dyž je v kelu, tož "v kelu" rozhodně neni.



Potřebujeme:

1kg vepřového masa /plecko, krkovička/, 1 hlávečku kelu,
2 cibule, česnek, sůl, pepř, grilovací koření, olej








Postup:

Maso nakrájám na věčí kúsky.
Dám do prutvana, posypu nahrubo nakrájanú cibulú a plátkama česneka.
osolím, okořením, malučko poleju olejem, zamíšám a dám do trúby péct.
Napřed bez podlévání a asi po štvrťhodině vytahnu z trúby,
zaséj zamíšám, trošku podleju vodú a dám nazpátky do trúby péct.
Jak začne maso měknút, tož do prutvana nasypu na prúžky pokrájaný kel.
Zamíšám a spolu dopeču do měkka.







zpátky na úvod zpátky na Vepřové maso