zalozeneoharky.htm

ZALOŽENÉ OHARKY




V novinách je prý zrovna "okurková sezona".
Tam možná ano, ale u mňa doma je oharková.
Oharky máme všady.


Potřebujeme:

Oharky /čím víc, tým lepší - teda na pozdější jezení, na prácu ani né/, cibulu, mrkvu, kopr.
Na jednu dávku nálevu: 2,5 l vody, 0,5 l octa, 1 Deko, 50 koleček cukerínů.





Začínáme tým, že tata odejde na pole obrat oharky. Eště mu připomenu, aby nezapomněl na kopr, jak dycky. Já si mezitým umyju sklénky a ukludím v kuchyni, lebo budu potřebovat moc místa. Jak tata dojde, první mu vybrblu, co toho tolik donésl. On sa podívá na plnú kuchyň nachystaných sklének a enom sa usmívá pod fúse.





Oharky pořádně umyju, cibulu nakrájám na štvrtky, mrkvu na pásky. Na spodek sklének dám po kúsku kopru. Sklénky naplním oharkama, ke kerým přidám po kúsku mrkvy aj cibule. Zaleju nálevem a zavřu /teda já né, to mosí chlap, já enom podávám víčka/.
A už enom uvařit. Na 80°C asi 20 minut.

zpátky na úvod zpátky na Ostatní