MUFLONÍ GULÁŠ





JAK TO BYLO S MUFLÓNEM. /1/ 2 3 4 5 6

Naráz sa v mojéj kuchyni objevil muflón.
Ale né živý, eště to tak!
Zabitý a naporcovaný.
Jak sa k nám dostal?
Tož to je na dlúhé vykládání.



Potřebujeme:

Asi 1 kg masa, 3 cibule, 5 stúčků česneku, 2 dl červeného vína,
plechovku nakrájaných rajčat, mletú červenú papriku,
koření na divočinu, kmín, pepř, sůl, pár kuliček jalovca,
olej, hladkú múku.



Postup:

Maso nakrájám na kúsky.
Cibulu osmažím na oleji, přidám maso a ze všeckých stran opeču.
Posypu paprikú, zamíšám a podleju vodú
Přidám koření na divočinu /asi půl kabelky/, sůl, pepř, kmín a jalovec.
Přileju rajčata, víno a dám nadrobno nakrájaný česnek.
Dusím, než je maso měkké.
Zahustím zásmažkú a eště chvílu povařím.
Podávám ze šiškú.



zpátky na úvod zpátky na Divočin