PEČENÝ MUFLÓN





JAK TO BYLO S MUFLÓNEM. 1 2 /3/ 4 5 6

Ples byl pěkný, veselý.
Ale eště veselejší byla cesta z něho,
to dyž sme to nebohé zvířa
tahli o dvúch hodinách v noci přes dědinu.
Eštěže ani jeden z nás moc nepil,
lebo to by byl muflón aj s opícú.



Potřebujeme:

Asi 1 kg masa, 1 cibulu, česnek, sůl,
trošku rozmarýnu, trošku tymiána, pár kuliček jalovca.



Postup:

Koření zaleju v hrnku vřelú vodú a nechám vyluhovat.
Maso nakrájám na kúsky, osolím a naskládám do prutvana.
Posypu na prúžky nakrájanú cibulú a plátkama česneku.
Podleju přeceděným výluhem z koření a dám do trúby péct.



zpátky na úvod zpátky na Divočin