MUFLONÍ NA JALOVCI





JAK TO BYLO S MUFLÓNEM. 1 2 3 4 5 /6/

Maso mám doma naporcované,
ale co včíl s ním?
Muflóna sem dovčíšku viděla akorát tak v zologickéj.
Tož honem na internet a poptat sa zkušených kuchařů a kuchařek
na nejaké dobré recepty.
A vidite, že poradili.



Potřebujeme:

Asi 1 kg masa, 2 dl červeného vína,1 rajčatový protlak,
1 plechovku nakrájaných rajčat, 1/2 kabelky jalovca
sůl, pepř, olej, hladkú múku.



Postup:

Maso nakrájám na věčí kúsky.
Na rozehřátý olej dám kuličky jalovca a krátko osmažím,
zároveň na oleji ze všeckých stran opékám osolené maso.
Přidám rajčatový protlak a zamíšám na oleji s masem a kořením.
Podleju trochú vody, přileju víno, rajčata a dusím, než je maso měkké.
Nakonec zahustím řídkú zásmažkú a eště chvílu povařím.
Podávám ze šiškú.



zpátky na úvod zpátky na Divočin